Over Elly

Kleindochter van een koekjesbakker (de Punselie wafels) en met een passie voor persoonlijke ontwikkeling en gezond en lekker koken. Met veel plezier zet ik al mijn kennis en ervaring in voor de vitale mens en werknemer. Mijn kijk op een vraagstuk gaat altijd uit van het totaalplaatje. Het ME Model laat dit zien.

Ik begon in 1988 aan bedrijfseconomie omdat ik goed was in die vakken op de middelbare school, maar waar ik goed in ben was nog niet waar ik van hou. Niet met cijfers maar met mensen werken, dat was het! Ik had de behoefte om dieper te gaan. Bij mijzelf maar ook in contact met anderen. En zo volgde de opleiding tot coach/therapeut in 2008. Het werd een persoonlijk ontwikkelingstraject, want als je met anderen wilt werken, moet je jezelf goed kennen. Dit was een boeiende periode waarin ik mijn passie vond. En hierdoor ben ik omgeschoold en jarenlang als sociaal werker aan de slag geweest. 

En…. waar hou ik van? Duurzaam en gezond koken en hiermee anderen inspireren. Ik at al een paar jaar glutenvrij en kreeg steeds meer vragen, wat is nu echt gezond en duurzaam? Er was ook een verlangen naar vaker vegetarisch eten in ons gezin.  Ik volgde een cursus Puur Koken bij Marion Pluimes. En als vervolg schreef ik me blind in voor de opleiding tot Natuurvoedingsadviseur die ik in 2019 afrondde.

Sindsdien kook ik:
Vers, van het seizoen, liefst zo dicht mogelijk bij huis verbouwd
Puur, onbewerkt, zonder toevoegingen
Biologisch
En kies ik voor fairtrade, dierenwelzijn en zo min mogelijk milieubelasting

Ik kook met liefde van de boodschappen van Goeiekost, als vrijwilliger draag bij in het bestuur en schrijf recepten voor de website.

In 2021/2022 hebben we ons pand “VONK” in Terheijden omgetoverd tot een gezellige trainingslocatie met grote keuken. We richten ons op teambuilding en team/persoonlijke ontwikkeling voor organisaties. Het is enorm leuk om groepen te ontvangen. Training te geven en uiteraard ook een heerlijke lunch of Healthy High Tea te verzorgen. Daarnaast verzorg ik een cursus en workshops over duurzame voeding voor particulieren

Sinds 2023 ben ik weer terug bij mijn opleidingsinstituut voor persoonlijke ontwikkeling NEM Academy in Breda. Maar nu in de rol van docent.

Ik werk als zelfstandig ondernemer. Op deze manier kan ik werken zoals ik het graag doe. Met aandacht, creativiteit, plezier en in balans met mijn leven. Ik zet me graag in voor jou persoonlijk en voor jouw organisatie als jullie op zoek zijn naar iemand die vanuit vele invalshoeken de vitaliteit en persoonlijke groei van mensen wil ondersteunen.