Over Elly

Kleindochter van een koekjesbakker (de Punselie wafels) en een passie voor gezond en lekker koken, bakken en eten. Na een eerdere opleiding Bedrijfseconomie en Coach/Therapeut heb ik een paar jaar geleden de opleiding tot natuurvoedingsadviseur toegevoegd. Om alle kennis en ervaring in samenhang in te zetten. Want voor mij is de kijk op een vraagstuk altijd een totaalplaatje. 

Ik begon in 1988 aan bedrijfseconomie omdat ik goed was in die vakken op de middelbare school, maar waar ik goed in ben was nog niet waar ik van hou. Niet met cijfers maar met mensen werken, dat was het! Ik had de behoefte om dieper te gaan. Bij mijzelf maar ook in contact met anderen. En zo volgde de opleiding tot coach/therapeut. Het werd een persoonlijk ontwikkelingstraject, want als je met anderen wilt werken, moet je jezelf goed kennen. Dit was een boeiende periode. En hierdoor ben ik omgeschoold en jarenlang als sociaal werker aan de slag geweest. 

En toen nog een stapje verder…. waar hou ik van? Doordat mijn gezinsleden vegetarisch wilden eten, ben ik een cursus gaan volgen. En als vervolg schreef ik me blind in voor de opleiding tot Natuurvoedingsadviseur. Hier werd ik zo enthousiast van en ik kan niet ophouden hier mee bezig te zijn.

Sindsdien kook ik:
Vers, van het seizoen, liefst zo dicht mogelijk bij huis verbouwd
Puur, onbewerkt, zonder toevoegingen Biologisch
En kies ik fairtrade, dierenwelzijn en zo min mogelijk milieubelasting.

Ik kook met liefde van de boodschappen van Goeiekost en schrijf recepten voor hun website en zit in het bestuur. Verzorg workshops en een opleiding en uiteraard leef ik mij dagelijks thuis uit in de keuken. Het hele gezin geniet mee van de variatie van het seizoen, veelal vegetarisch en af en toe een stukje biologisch vlees. Dat is het mooie van natuurvoeding, het sluit niets uit.

Inmiddels ben ik ook weer terug bij mijn opleidingsinstituut voor persoonlijke ontwikkeling. Maar nu in de rol van docent. Ik werk als zelfstandig ondernemer. Op deze manier kan ik werken zoals ik het graag doe. Met aandacht, creativiteit en plezier. Ik zet me graag in als jouw organisatie op zoek is naar iemand die vanuit vele invalshoeken de vitaliteit van mensen een impuls wil geven.